iPhone 12, iPad Air

Talán az elmúlt Apple bejelentés legnagyobb szenzációja a címbeli két kütyü.

iPad Air

Az Apple kihozta a Pro igazi konkurenciáját. Házon belül.

MKBHD videója

A fenti videóból is kiderül, hogy az Apple valóban erős konkurenciát teremtett mind árban, mind minden másban az iPad Pronak. Ha most vennék iPadet valószínűleg az új Air mellett döntenék. Amikor még én választottam, akkor a Pencil támogatás csak a Pro szériában volt meg. Emiatt egyértelmű volt a választás.

Azzal, hogy mind toll támogatás, mind billentyűzet, egyéb kiegészítőkkel kompatibilis a Pro széria kiegészítőivel az új Air. Az iPad Pro választás mellett szól a kamera (kinek fontos az egy iPaden?!), LiDAR (még adjunk neki egy kis időt, hogy tényleg hogy válik be), illetve a 120Hz-es kijelző. Ami valljuk be nagy királyság, de az átlag felhasználó számára lehet többet jelent a plusz akuidő, amit a kisebb frissítési rátával az Air biztosít.

Ezekkel együtt az Air tényleg valós konkurencia a Pro széria számára. Az ára pedig lényegesen olcsóbb. Izgalmas kérdés, hogy az iPad Pro vonalon mi várható a kövőben. Lesz-e ott valami olyan brutál frissítés a jövőben, ami miatt az Apple újra széthúzza a két iPad ágat.

iPhone 12

Ez igazi frissítés. Szerintem már mindenki olvasta, nézte, hallotta mi a helyzet itt. Új (az iPhone 4, 5 formavilágot idéző) forma. 5G (szintén kivárnék még vele, hogy legyen mögötte hálózat, ahol kihasználható, jelenleg a 4G még hasznosabb), LiDAR segíti a kamera éjszakai fókuszálást. 128Gb a legkisebb modell.

Az SE után a kis telefon méret kedvelőire is végre gondolt az Apple. Itt az iPhone 12 Mini. Kevés kompromisszummal, kiváló telefont kapott mindenki, aki iPhone-ra vágyik.

A legnagyobb probléma, ha valaki szereti a legújabb készüléket maga mellett tudni, a közel félmilliós ár, amit az iPhone az utóbbi időben a készülékek mellé tesz.

Az már csak hab a tortán, hogy nincs töltőfej és fülhallgató mellékelve a készülék mellé. Szerintem mára mindenkinek van töltőfeje. Nagyobb “problémának” érzem, hogy az iPhone esetén a mai napig nem lépte meg az Apple a lépést, hogy a lightning csatlakozót végre USBC -re cserélje.

Kép forrása: apple.com

kobak Written by: