[APP #47] mobilfizetés

Mobilfizetés minden szinten. Két új szolgáltatás is megjelent, ami követi a Gránit mobil fizetési forradalmát itthon. Kérdés, hogy meddig maradnak ezek a kezdemények, mikor lép be az itthoni piacra is az Android Pay, esetleg a Samsung Pay, sőt akár az Apple Pay.

Illetve milyen bankok csatlakoznak még a mobilfizetéshez, esetleg további szolgáltatók is követik a Telenor megoldását? Természetesen a mobilfizetések után azért még szemeztünk más témákból is.

Hallgassátok!

Podcast infók

Fenti kép innen származik.

kobak Written by:

2 hozzászólás

 1. Imre Szebényi (Imu128)
  2017-05-12

  Ezt a matrica dolgot ki akartam próbálni, de az OTP-nél nagyon magas költségei voltak a “kártya” kiállításának és éves díjának. Többszöröse volt mint normál bankkártya költségei. Legszebb, hogy amikor bementem azt sem tudták, hogy miről beszélek, amikor ott volt mögötte a nagy transzparens a falon.

  https://www.otpbank.hu/portal/hu/BetetiKartya/MCPayPassMatrica

 2. Gibson
  2017-05-15

  Nyugi az OTP-ben a mobilfizetést is ennyire ismerték a csajok, mint nálad a matrica dolgot. Bementem és még én éreztem magam kellemetlenül, hogy ő nem tudja mit árul… Na mindegy.
  Az NFC fizetés egy kényelmi szolgáltatás. Amit vagy megfizetsz, mert megéri neked, vagy nem fizeted meg, mert nem éri meg. Addig kell örülni, amíg nem kötelező. A matrica az kicsit veszélyes volt szerintem, mert ha pl karórára ragasztod fel, vagy más tárgyra, akkor könnyebben elhagyod mint egy mobilt, ami mindig nálad van. Az NFC mobilon az biztonságosabb.

Comments are closed.