[APP #21] Oppo adás

Az Oppo nálunk a kevésbé ismert cégek közé tartozik. Volt már róluk többször szó itt a portálon, azonban nem fókuszál a cég nagy erőkkel a magyar piacra.

Ezen a héten Barcza Mártonnal beszélgettünk, aki Kínában az Oppo Product Expertjeként dolgozik. Ha pedig Kína, akkor Nagy Internet Tűzfal. Így már a beszélgetés megkezdése is némi problémába ütközött, de végül megoldottuk.

Opporól, életről Kínában és még sok minden másról az adásban.

Hallgassátok!

Podcast infók

kobak Written by:

11 hozzászólás

 1. Abigél Ráhel
  2016-04-29

  marrci a magyar fórumon az oppo oldalán kritikán aluli munkát végzett.Miatta nem vettem több oppot a find 7 után…

 2. Zsolt Kozári
  2016-04-29

  Soha többet OPPO. R7f kitkat. Igérgetés. Nem Európába valók vagytok.

 3. KXaXa
  2016-05-01

  Jó a podcast nagyon, csak így tovább. Viszont egy apró kérdésem, kérésem lenne felétek? Nem tudnátok feltenni soundcloudra is? Rengeteg mindent ott hallgatok, és szerintem egy nagyon jó szolgáltatás, akár APP hallgatáshoz is ;-).

 4. 2016-05-01

  Jeleztük Marcinak a kritikát. Mint az adásban hallottad nekem is ez volt a fő kérdésem, hogy van-e frissítés. Az AOSP alapú ROM-mal nem próbálkoztál?

 5. 2016-05-01

  Mint hallottad ő sem. Még most is Find 7-t használ. 😀

  Ehhez sajnos nem tudok hozzászólni, de remélem lesz alkalom rá, hogy ezt tisztázzátok.

 6. KXaXa
  2016-05-01

  Ezer köszönet 🙂 🙂 :-). Már be is állítottam.

 7. Abigél Ráhel
  2016-05-01

  Nem akarok én semmit tisztázni..

 8. Zsolt Kozári
  2016-05-02

  Próbálkoztam volna, de erre a típusra semmiféle (értsd…abszolút nulla) custom ROM nem létezik. 400 dolláros készülék, ami teljesen rendben van hardveresen, de nem túlzás azt állítani, hogy a szoftveres csapata a cégnek egyszerűen nevetséges. Egy vicc. KITKAT van a telón. Adok időt…..KITKAT!!!… és nem adták ki rá még a LOLLIPOPOT sem. A jóval régebbi Find7 szériára már létezik valamiféle gyári bugos vacak, de az újabb R7f-re semmi. Szégyen az egész. Folyamatosan megy az ígérgetés, hogy majd ekkor meg akkor, de nagy semmi. Érdemes végigolvasni az angol fórum hozzászólásait. Persze tisztában vagyok vele, hogy sok telefongyártónál lehetnek elégedetlen felhasználók a szoftverfrissítésekkel kapcsolatban, de olyat még nem hallottam, hogy egyáltalán nem kap egy relatíve drága telefon semmiféle frissítést. Hallgattam Marci mondatait azzal kapcsolatban, hogy nem akarnak belemenni a Xiaomi és a többi kínai telefongyártóval az árháborúba…egyrészt érthető, másrészt pedig azt nem ők fogják majd eldönteni, hanem a piac. Miért vegyek egy drága készüléket, ha vehetek egy “sokkal” olcsóbbat ugyan azon tudással…SŐŐŐŐT. Nagyon sok R7-es készüléket eladtak és ez nagyon szép…viszont a sok eladott készülékkel nagyon sok elégedetlen felhasználót is szereztek. Egyszer volt budán kutyavásár…
  Szóval senkinek nem ajánlom a céget. Az összes gyári szoftverük tele van bugokkal.
  És lehet, hogy most kínában nagyon jól megy a cégnek, de ez a mentalitás itt európában szerintem nem megy.
  Sok sikert kívánok Marci munkályához. De nem lennék a helyében…nehéz lesz a Find7, R5 és R7-es tulajokat meggyőzni, hogy vegyenek ujabb OPPO-t, ha nincs támogatás utánna. És ami van az is hagy kívánnivalót maga után. 120 dolcsis kínai készülékeknél nem is lenne meglepő, de 400 dollárnál már elvárható lenne.

  További szép napot! 🙂

 9. Lövei Péter
  2016-05-02

  Az utolsó három adást nem tudom Pocket Casts-ban letölteni… Nem tudjátok mi lehet a hiba? (cannot parse response)

 10. Ifj Kovács János
  2016-07-17

  Figyelj, elmondták, mi a legfontosabb nekik: a kamera. Kész.

  Egyébként megnéztem a termékeiket hardverileg és szoftveresen is és tényleg vicc, főleg az árhoz képest. Ezért a pénzért a Xiaominál pl. csúcshardvert kapsz, akár friss CM-et tehetsz rá stb.

  De ahogy Marci elmondta, a Xiaomi alig csinál profitot, ők meg úsznak a lében.

  Ennyi. Ahogy mondtad is, a piac dönt – és mi, hardverközpontúak NAGYON NEM vagyunk tényezők. ?

  A piac jelenleg az egómániás, szelfiközpontú bugyutácska emberek tömege.

Comments are closed.